Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
nieokreślona
(1)
Placówka
Ostrówek Wypożyczalnia
(4)
Autor
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Grzebyk Magda
(1)
Karus-Wysocka Katarzyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Agroturystyka
(1)
Chleb
(1)
Ciasta
(1)
Desery
(1)
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta paleo
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Fermentacja
(1)
Gessler, Magda (1953- )
(1)
Gościnność
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kobieta
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Prebiotyki
(1)
Probiotyki
(1)
Restauratorzy (gastronomia)
(1)
Slow food
(1)
Slow life
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Warzywa i owoce kiszone
(1)
Wsie
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Gatunek
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Autobiografia
(1)
Informator
(1)
Książka kucharska
(1)
Przewodnik turystyczny
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(45)
Socjologia i społeczeństwo
(29)
Kultura i sztuka
(27)
Podróże i turystyka
(13)
Literaturoznawstwo
(9)
Kulinaria
(4)
Religia i duchowość
(8)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(7)
Kultura fizyczna i sport
(6)
Etnologia i antropologia kulturowa
(5)
Medycyna i zdrowie
(5)
Filozofia i etyka
(3)
Geografia i nauki o Ziemi
(3)
Psychologia
(3)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(2)
Biologia
(2)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(2)
Styl życia, moda i uroda
(2)
Archeologia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Hobby i czas wolny
(1)
Językoznawstwo
(1)
Matematyka
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Rligia i duchowość
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Rozwój osobisty
(1)
Varia
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
W książce znajdziesz: porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić, przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie, wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej, porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane, inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas, sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ostrówek Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cudne manowce : wszystko, co w Polsce najlepsze / Magda Grzebyk. - Warszawa : Edipresse Książki, copyright 2019. - 223, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 25 cm.
Na okładce: Przebojowy blog Krytyka Kulinarna. Slow travel, slow food, slow life.
Autorka jednego z najpopularniejszych blogów w Polsce "Krytyka Kulinarna", charyzmatyczna Magda Grzebyk, odkrywa wszystkie karty, a podąża za nią niemal 400 tysięcy czytelników bloga i 170 tysięcy fanów na FB - wszyscy wymagający i chętni, by podróżować, jeść i cieszyć się życiem. Oto książka o miejscach, w które warto uciec w weekend, żeby zapomnieć o morderczym tempie. Dobrze się wyspać, pięknie wstać i zjeść śniadanie przygotowane z najlepszych, najbardziej naturalnych składników. Plus regionalne przepisy i obszerna lista lokalnych producentów. Jest tu wszystko, co w Polsce najlepsze!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ostrówek Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 91 (1 egz.)
Książka
W koszyku
„Uwielbiam przygotowywać słodkości i kocham dzielić się nimi z innymi. Uwielbiam też wyzwania i nie boję się podejmować kolejnych prób mimo niejednego fiaska. Dlatego oddaję w Wasze ręce książkę dla mnie wyjątkową, wypełnioną po brzegi recepturami, za którymi kryje się wiele anegdot, osobistych historii i doświadczeń. Mogą z nich korzystać również weganie oraz osoby borykające się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, m.in. chore na celiakię i z nieceliakalną nietolerancją glutenu. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, aby z moich przepisów korzystali smakosze lubiący wyzwania. W końcu nie codziennie piecze się ciasto bez mąki albo suszy bezę bez cukru!”
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ostrówek Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Magda : autobiografia Magdy Gessler / Magda Gessler, Dominik Linowski. - [Warszawa] : 5Why Promotion, copyright 2021. - 350 stron : ilustracje ; 22 cm.
Tekst na skrzydełkach. Miejsce wydania podane według serwisu e-ISBN.
"Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas nieznana historia, z której dowiadujemy się, jak długa i krętą drogę musiała przejść bohaterka, aby być tu, gdzie jest obecnie."
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ostrówek Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej