Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Status
available
(1)
Branch
Ostrówek Wypożyczalnia
(1)
Author
Viestad Andreas (1973- )
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Kucharstwo
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kultura stołu
(1)
Potrawy
(1)
Żywność
(1)
Subject: place
Rzym (Włochy)
(1)
Genre/Form
Esej
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Możemy dopatrzyć się więcej historii w kotlecie albo misce makaronu niż w Koloseum lub jakimkolwiek innym zabytku. Delektując się typowym rzymskim posiłkiem w tradycyjnej restauracji, Andreas Viestad zabiera nas w pasjonującą kulinarną podróż, danie po daniu, przez historię świata i historię Wiecznego Miasta. Dowiedz się, jak to możliwe, że spór o sposób pieczenia chleba przyczynił się do wielkiej schizmy w Kościele, miłość do masła stała się impulsem do powstania reformacji, a niedobór soli doprowadził do przegrania wojny secesyjnej, wybuchu Wielkiej Rewolucji Francuskiej i upadku brytyjskiego imperium kolonialnego. Poznaj historię małej wioski, która dzięki pszenicy zmieniła się w centrum największego imperium, jakie widział świat. Odkryj, jak cytryna wpłynęła na rozwój sycylijskiej mafii.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Ostrówek Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 3 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again